Az Egyesült Államok Georgián kívüli vidékein azt hiszik, hogy Georgia nemzeti étele a rántott csirke. De ez tévedés. A déli konyha alapszabálya ugyan az, hogy ha megtapad rajta a liszt, a tojás és a zsemlemorzsa, akkor rántsd ki. Ha nem tapad meg rajta, az sem feltétlenül akadály - a rántott uborka, rántott fagylalt és rántott pizza mellett létezik rántott kóla is. Ettől függetlenül Georgia, legalábbis az appalache-i rész nemzeti étele a pulled pork szendvics, amit ott csak barbecue-nak hívnak.
Ahogy ott készítik, úgy csak ott készítik. Így nem is reméltem, hogy olyant ehetek valaha újra. Annak a lényege, hogy a 12 órán át lassú tüzön sütött lapockát a végén még megfuttatják egy sűrű, ecetes szószban. Az ország többi részén ezt a lépést kihagyják, és szárazon adják a húst. Ilyet adnak a Varietében is, de nem is számítottam másra. És nem rossz, csak a salátát meg a paradicsomot kéne kihagyni belőle.
(A képen egy Philly Pulled Pork van, amit én jenki elhajlásnak gondolok.)