Keksz Zsolt bízik abban, hogy nem az ő pesztója okozta a mérgezéseket

gasztronómia

Szombaton magyar élelmiszerbiztonsági hivatal közleményben kérte, hogy ne egyék Keksz Zsolt által készített pesztót és egyéb termékeket, mert erős a gyanú, hogy halálos megbetegedést, botulizmust, ritka bénulásos betegséget okozhatnak.

A beol.hu még aznap megszólaltatta Keksz Zsoltot, aki egyébként 25 éve vegetáriánus. A férfi épp a jövő hétre várta a Nébih szakembereit, hogy átvegyék az új üzemét, aminek az építése miatt fél éve nem is folyt gyártás, a raktárkészletet adták el 20 viszonteladóval.

Keksz nem túl optimista, szerinte mindenképp vége a cégének. Ha ők hibáztak, azért, ha nem, akkor azért, mert már úgyse bíznak meg bennük, talán még egy új brandben sem. A Gourmand Company évi 200-300 üveg pesztót készít.

A betegség egyébként négy napon belül jelentkezik, úgyhogy aki hetekkel ezelőtt evett belőle, annak semmi oka az aggodalomra – mondta Keksz. Sajnálja az áldozatokat, és amíg nem derül ki, mi történt, azt ajánlja, egyenek mást az emberek.