Annyi félbevágott hántolt mandula, ahány ujjat készítesz
Egy kevés piros színű lekvár a vérnek (ribizli, eper, meggy, ilyesmi)
A vajat összekevered a porcukorral, a mandulaaromával, a vaníliás cukorral és beleütött tojással
Pro Tipp: Ha a vajat kicsit felmelegíted a radiátoron, nem kell majd vele annyit küzdeni. Tűzoltókészülék mindig legyen a közelben!
Beleteszed a sütőport és a liszt felét (20 dekát), kézzel összegyúrod
Hozzáadod a liszt másik felét (a másik 20 dekát), gyúrod, amíg rendesen összeáll, aztán fél órára beteszed a hűtőbe
Amíg a tészta hűl, elmosod a tepsit; a sütőt beállítod 160 fokra
Pro tipp: ha a konyhában nincs meleg víz, használd a fürdőszobát!
A mandulát egy arra alkalmas eszközzel meghántolod
Pro Tipp: ha csak hántolatlan mandulát kaptál, áztasd vízbe pár percre, utána könnyen lejön a héja. Vigyázz, egy Csemege-Mixben mindössze 9 szem mandula található. Ha igazán undorítót akarsz, használhatsz sózott mandulát is.
A tésztából boszorkányujjakat formázol, a végüket megkened lekvárral, abba nyomod a mandulát, ami a boszorkány körme lesz. Kivajazott tepsibe teszed őket.
Pro Tipp: ha nem hagytál az elején vajat a tepsi kikenésére, akkor most mehetsz le a boltba még egyszer vajért.