Unod a tököt? Készíts Halloweenra undorító boszorkányujj-sütit!

gasztronómia

Ilyen lesz:



Hozzávalók:



  • 25 deka vaj
  • 40 deka liszt
  • 12,5 deka porcukor
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál mandulaaroma
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • Annyi félbevágott hántolt mandula, ahány ujjat készítesz 
  • Egy kevés piros színű lekvár a vérnek (ribizli, eper, meggy, ilyesmi)

A vajat összekevered a porcukorral, a mandulaaromával, a vaníliás cukorral és beleütött tojással



Pro Tipp: Ha a vajat kicsit felmelegíted a radiátoron, nem kell majd vele annyit küzdeni. Tűzoltókészülék mindig legyen a közelben!



Beleteszed a sütőport és a liszt felét (20 dekát), kézzel összegyúrod



Hozzáadod a liszt másik felét (a másik 20 dekát), gyúrod, amíg rendesen összeáll, aztán fél órára beteszed a hűtőbe



Amíg a tészta hűl, elmosod a tepsit; a sütőt beállítod 160 fokra



Pro tipp: ha a konyhában nincs meleg víz, használd a fürdőszobát!

A mandulát egy arra alkalmas eszközzel meghántolod



Pro Tipp: ha csak hántolatlan mandulát kaptál, áztasd vízbe pár percre, utána könnyen lejön a héja. Vigyázz, egy Csemege-Mixben mindössze 9 szem mandula található. Ha igazán undorítót akarsz, használhatsz sózott mandulát is. 



A tésztából boszorkányujjakat formázol, a végüket megkened lekvárral, abba nyomod a mandulát, ami a boszorkány körme lesz. Kivajazott tepsibe teszed őket.



Pro Tipp: ha nem hagytál az elején vajat a tepsi kikenésére, akkor most mehetsz le a boltba még egyszer vajért.

Irány a sütő, 160 fokon 20-25 perc alatt kész is



Ujj Péter bemutatja:



Már kész is az undorító boszorkányujj-süti!



Pro Tipp: Jó étvágyat!