A magyar kormány megalkotja az új kenyeret

gazdaság

Elkészült a kenyérfajták szabályozásának új tervezete az agrártárcánál. A nagy megtekintő, Fazekas Sándor minisztériumában kifőzött új recept szerint a jövőben

kevesebb só, ellenben több rost lesz a kenyérben.

"A korszerű táplálkozástudomány eredményei alátámasztják a magas rosttartalmú és alacsony sótartalmú termékek szükségességét és jelentőségét” - indokolták a döntést a tervezetben.

Emellett finomítanak még pár szabályt, például pontosítják a rozsos kenyérnek nevezett, malátaszínezésű pékipari hulladék minimális rozstartalmát és

mindannyiunk nagy örömére végre a Graham, a kukoricás, a teljes kiőrlésű és a tönkölykenyér elkészítési szabályait is meghatározzák!

További részletek a Bukszán (Bukszában?). (Címlapkép: Bugány János / MTI)