Rákapott a malacra a magyar

gasztronómia

Az áfacsökkentés hatására egyértelműen megnőtt a sertéshús iránti kereslet, jelentette Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke. A Bonafarm Csoport vállalati kapcsolatok igazgatója az eltelt két hét adatai alapján még pontos forgalmi adatot nem tudott mondani, de Éder szerint egyértelműen látszik, hogy nagyáruházláncoknál megnőtt a sertéshús vásárlása. 



A Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács titkára, Menczel Lászlóné is hasonló tapasztalatokról számolt be, a Szakmaközi Terméktanács is növekedést lát. Bár egyelőre 

több sertéshúsrész áfabesorolása nem egyértelmű.

A fej, toka- és hasi szalonna, körmök áfakulcsáról a NAV hamarosan a hivatalos adóhivatali állásfoglalás tesz közé. (MTI)