Pitákat vizsgál a Nébih, de hidd el, nem akarod tudni, hogy miért

étel

Évtizedek óta retteg az ország a gecis girosz legendás rémétől, erre most kiderült, hogy a giroszban nem is a szósz a legfélelmetesebb.

A Nébih most bejelentette, hogy fokozott ellenőrzésbe kezd, a vendéglátóhelyeken felszolgált pitákat vizsgálják. Erre azért van szükség, mert január közepén a hatóság bezárt egy fővárosi péküzemet, ahol kizárólag pitát sütöttek vendéglátóipari felhasználásra.

A közlemény szerint a pékségben a falakat, a padozatot, a nyílászárókat és a berendezési tárgyakat vastagon, és nagy felületen ellepte a penész. Az épület takarítatlan volt, a padlót eldobott cigarettacsikkek és egérürülék borította. Az ellenőrök döglött és élő egereket egyaránt találtak a helyiségekben.

Az üzemben ráadásul jegyzéket sem vezettek a termelésről, így nem tudni, kinek és mennyi pitát adtak el. A Nébih ezért most a giriszosokat nézi végig, hogy tudják-e igazolni, honnan van a pitájuk.