Bár alapesetben én azt gondolnám, hogy a sorrend:
de a New York-i dizájner, Nikolas Gregory kicsit másképp gondolta:
éppen pizzát evett, amikor megszületett a nagy ötlet, a pizzásdobozból kihajtogatható marihuánapipa.
És ha már megszületett, Gregory meg is kereste az amúgy saját hosszúpapírt is árusító Push for Pizza nevű pizzarendelő app gyártóját, hogy együtt megvalósítsák a tervet.
Ami amúgy pofonegyszerű: már meglévő eszközöket, a dobozt és a pizzatávtartót (azt a háromlábú kis bizbaszt, amit azért raknak a dobozba, hogy a feltét ne ragadjon hozzá a tetejéhez) használta fel. A pipa szárát értelemszerűen a dobozból lehet kihajtogatni, a pizzatávtartó pedig égéstérként szolgát - vagyis remélhetőleg nem polikarbonátokból készül, mert az az ízélmény mellett a hosszútávú életkilátásokat is negatívan befolyásolná.
A Push for Pizza pedig felkarolta az ötletet, bár társalapítójuk maga is megjegyezte, hogy tapasztalataik szerint az emberek már eleve betépve szoktak pizzát rendelni. De szerinte Gregory ötlete paradigmaváltást hozhat:
a hasispipává alakítható dobozt rendelőknek már ott lehet a pizza, mire beüt a cucc és rájuk törne a mohózás.
"Így sokkal élvezhetőbb és megnyugtatóbb az élmény, mert nem kell várni a pizzafutárra a kínzó éhséggel küzdve" - mondta. (Via The Daily Dot)