Egy amerikai mezőgazdasági szervezetet, az USDÁ-t érdekelte, szívesen fogyasztják-e még az emberek a világ legundorítóbb ételei közé sorolható margarint.
A válasz hasznos lehet mindenkinek, aki szokott gondolkodni rajta, milyen mértékben tudja megváltoztatni az emberi szervezetet a technológia: szerencsére nem nagyon. Az amerikaiak sokkal kevesebb margarint esznek, mint annak idején.
Ez a grafikon azt mutatja, hogyan változott az évek során az egy főre jutó vaj- és margarinfogyasztás Amerikában.
A 2. világháború idején nyilván lehetetlen volt vajhoz jutni, ezért jött be a divatba a sokkal olcsóbb margarin.
Akkoriban mindent beleadtak, (ahogy egyébként most is), hogy elhitessék az emberekkel, a margarin olyan, mint egy vaj, sőt, az vaj, sőt, jobb is, mint a vaj, de a tények magukért beszélnek, és a margarin szar. (Gizmodo)