Lássuk be, a tésztafőzés nem egy kimondott rocket science (scienza missilistica). Egyetlen dolgot kell hozzá tudni: azt, hogy
mennyi ideig kell főzni a tésztát.
Erre jöttek rá hosszú évszázadok alatt a Leonardo és Michelangelo örökségén nevelkedett, a Bertone és a Pininfarina nyomdokaiban járó, a modern konyhaművészet, a GUI-kutatás és az infografikai szektor legfrissebb eredményeit felhasználó itáliai tésztacsomagolás-dizájnerek, amikor úgy döntöttek, hogy jól látható, egyértelmű helyen, rögtön a zacskó vagy doboz előlapján (borítóján, esetleg címlapján) feltüntetik, hogy
mennyi ideig kell főzni a tésztát.
Nyugalom, még néhány száz év, és egy inaséveit Itáliában töltő ifjú, de ambiciózus magyar tésztacsomagolás-dizájner hazatér Magyarországra, és nálunk is meghonosítja a külhonban jól bevált módszert. Addig is jó keresgélést, önfeledt tésztafőzést!