Burjánzik a kivi Zalában

mezőgazdaság

Miklós Ákos Márton az édesapjától örökölte a kivi szeretetét, számolt be az MTI. 

Talán meglepő, hogy Magyarországon sikeresen termelik nagyüzemi módszerekkel a Kínából származó gyümölcsöt, de kiderült, hogy a Zala megyei Becsehely déli fekvésű dombjain nagyszerűen érik a kivi. 

Miklós Ákos Márton a termését vizsgálja.
Fotó: Varga György/MTI/MTVA

Májusban virágzik, októberben szüretelhető. 4 hektáron termelik arrafelé Miklósék. Már tavaly is több tonna termett ott, és nincs megállás, idén is jó termést várnak, és néhány év múlva a teljes magyar kereslet 3 - 4 százalékát is kielégíthetik.

A magyar kivi húsosabb, magasabb a cukortartalma és tovább eláll mint az import! (MTI)