2020-ra tíz százalékkal kevesebb cukor lesz a Magyarországon gyártott üdítőkben

gazdaság

2020-ig 50 százalékkal csökkentik a Magyarországon gyártott üdítők cukor- és kalóriatartalmát a 2010-es átlaghoz képest, vállalta önként a Magyar Ásványvíz, Gyümölcslé és Üdítőital-szövetség.

Közleményük szerint a magyar élelmiszergyártó ágazatban elsőként ők vállaltak önként cukorcsökkentést. Azt is vállalták, hogy bővítik alacsony kalóriatartalmú és kalóriamentes termékkínálatukat is.

A vállalást a 2010-es értékekhez képest határozták meg. Ez annyiban megtévesztő, hogy azóta már nagyban csökkentették termékeik cukortartalmát, így például a 2017. évi bázishoz képest tíz százalékkal csökken majd a száz milliliterre eső átlagos cukor- és kalóriatartalom.