Amerika végnapjai: nincs elég csirke, marha és csípős szósz, sok Taco Bellben ezért nem lehet burritót rendelni

gazdaság

Olyan alapanyaghiány alakult ki az Egyesült Államokban egyes alapvető élelmiszerfajták piacán, hogy több nagy gyorsétteremlánc időszakosan kénytelen alapvető fogásokat levenni az étlapról vagy korlátozni a kiadható adagok számát. A mexikói kajában utazó Taco Bell lánc az utóbbi napokban egy olyan feliratot futtatott a weboldalán, ami szerint

“Elnézést kérünk, ha pillanatnyilag nem tudjuk kielégíteni az étvágyát. Az országos alapanyaghiány és a késve érkező szállítmányok miatt elképzelhető, hogy egyes fogasainkat nem fogja megtalálni.”

Az éhkoppon maradt vendégek közösségi médiás posztjaiból derül ki, hogy konkrétan olyan alapvető hozzávalókból alakult ki hiány, mint a csirke- és marhahús, a csípős szósz és a nagy, 25 centis átmérőjű tortilla lap. Utóbbi szükséges a Taco Bell és a mexikói konyha egyik alapfogása, a burrito elkészítéséhez. De sok helyen paradicsomot vagy salátát sem tudnak adni a tacóhoz.

A CBS-nek küldött válaszában a lánc a szállítmányok állandósult késéseivel magyarázta a sorozatos menüproblémákat. A cég egyik vezetője már áprilisban arra figyelmeztetett, hogy miközben a vásárlók körében egyre népszerűbbek a csirkés fogások, országosan akadozik a baromfitermelés, ami problémákat okozhat.

A jelenség persze nem egyedül a Taco Bellt érinti, a Chick-fil-A nevű csirkés lánc májusban kénytelen volt korlátozni az éttermeiben kiadható mártogatós szószok mennyiségét.

(via CBS News)