Igazából megérné idemásolni az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közleményének teljes szövegét a nagy szaloncukor-tesztről, de inkább csak a legjobb részeket közöljük:
A túl vékony burokkal rendelkező szaloncukor tölteléke könnyen kifolyhat, a mártott termék a kevés bevonat miatt hamarabb kiszáradhat. Az ITM akkreditált élelmiszer- és vegyipari laboratóriumának vizsgálata a szaloncukrok bevonatarányának és nettó tömegének megfelelő feltüntetésére terjedt ki. A húszféle csemege között a klasszikusnak számító zselés és marcipános mellett előfordult tiramisu ízű és tökmagkrémes is
- közölte az ITM.
A fogyasztóvédelmi vizsgálat szerint húsz karácsonyi nyalánkság közül mindössze egynek maradt el az összes tömege a megengedhetőnél nagyobb mértékben a dobozon szereplő adattól. Az ügyben hatósági eljárás indult. Legközelebb a rázós fényfüzéreket ellenőrzik.