“A hamis, félrevezető információk megmérgezik az életünket. Félelmet és gyűlöletet keltenek, veszélyeztetik az emberek egészségét és biztonságát, leépítik a demokratikus rendszereket. Egyre inkább lehetetlenné teszik, hogy megértsük egymást és a minket körülvevő világot.”Ezekkel a mondatokkal indult a Lakmusz.hu, vagy legalábbis ezekkel indult Zöldi Blanka főszerkesztő manifesztó szerű cikke, amelyben leírta, miért is jött létre Magyarország első tényellenőrző oldala. A 444 podcastjában legújabb testvérlapunk főszerkesztőjével, valamint a Lakmusz két másik újságírójával, Neuberger Eszterrel és Diószegi-Horváth Nórával beszélgettünk.
Szóba került, hogy miért van egyáltalán szükség külön tényellenőrző oldalakra, hogy milyen dilemmákkal kellett megküzdeni a lap indulása előtt, hogy hogyan lehet kipukkasztani a közösségi médiában fújódó véleménybuborékokat és hogy milyen első reakciók érkeztek a lap indulására.
A 444 podcastjait meghallgathatod a Spotifyon, a Google Podcaston, az Apple Podcaston és az Amazon Audible szolgáltatás podcastoldalán, valamint a 444 Youtube csatornáján.
Turistaosztály és prankolgatás. A marokkói futball és a felcsúti modell. Aján Tamás for minden! Winkler Róbert hajápolási praktikái. Uj Péter arcszőrzete. Az autós újságírás Szörényi–Bródyja. Férgek rágják a magyarok hajóját. Magellánét is. Büszkén emeljük magasra a hamis zászlót!
Mi van, ha nincs bejgli? Hogyan ne legyünk idegbetegek szenteste? Miért nem tudunk normálisan kommunikálni? Ünnep előtti gyorstalpaló.
Mohamedek között, Keith Richards és Yves Saint Laurent nyomában. Igazság és hitelesség a belső sávban. Nyelvtudomány és esztétikai terror. Pápázás. Tusfürdőmaffia a siralomházban.
A 444 gondozásában megjelent A kínai konyha kultúrtörténete könyvbemutatóján Vida Kata gasztroblogger beszélgetett Keve Márton kreatív séffel és Bede Mártonnal, a 444 újságírójával, többek közt arról, hogyan változott Budapesten a kínai gasztronómiai felhozatal, és mik a legizgalmasabb helyek most. Beszéltünk a legfontosabb hozzávalókról, hogy mit kell vásárolni egy alaprecepthez, és főleg miért érdemes kínait enni.
Mohamedek között, Keith Richards és Yves Saint Laurent nyomában. Igazság és hitelesség a belső sávban. Nyelvtudomány és esztétikai terror. Pápázás. Tusfürdőmaffia a siralomházban.