Az otthoni főzés is egyre drágább az infláció miatt. Az mfor végignézte néhány klasszikus fogás hozzávalóit, és a KSH átlagáraival kiszámolta, hogy
Vagyis a palacsinta drágult a legkevésbé, bizonyára azért, mert a cukor, a liszt, az olaj és a tej árát is rögzítették. Mindez persze sokkal többe is kerülhet, ha az ember drágább termékeket választ.
A KSH adatai szerint júliusban 13,7 százalékkal voltak magasabbak az árak az egy évvel korábbinál. Az élelmiszerek ára 27 százalékkal emelkedett.Ha a januári árakat vesszük alapul, azt látjuk, hogy számos élelmiszer Magyarországon drágul a legnagyobb mértékben az Európai Unióban. Júniusban ilyen volt a kenyér, a hús és a margarin.
A növekvő infláció erősíti a félelmet, hogy bekövetkezik a gazdasági rémálom: hosszú távon velünk marad a drágulás, a fogyasztáscsökkenés és a recesszió.
Júliusban 13,7 százalékra ugrott fel az infláció, de ez még mindig messze nem a csúcs.
A kenyér, a hús, a margarin és a sör nálunk drágult a legjobban januárhoz képest az Európai Unióban.
Küszöbön a stagfláció, amikor minden egyszerre lesz rossz, ráadásul az egyik probléma orvoslása a másik súlyosbításához vezethet.