Minden olvasónk számára hozzáférhető mától Szilágyi Ákos íróval készített 135 perces beszélgetésünk. Az anyagot december 22-én, csütörtökön publikáltuk előfizetőink, a Kör-tagok számára. Akkor hosszú felvezetőt/összefoglalót is megjelentettünk, ezt talán fölösleges volna megismételni, elég ha idelinkeljük.
A 135 perces beszélgetés valójában nem interjú, hanem inkább élőszóban rögtönzött esszé a 16. háborús káoszhoz hasonló állapotokról, az posztbizánci pravoszláv civilizáció haláltáncáról, az orosz birodalmi vágyak újraéledéséről és képtelenségéről, az ukrán nemzetállamiság gyökereiről, futballhuligán-nácizmusról és Putyin elbutuló választási autokráciájáról, amelyre egyre jobban hasonlít az Orbán-rendszer is.
Turistaosztály és prankolgatás. A marokkói futball és a felcsúti modell. Aján Tamás for minden! Winkler Róbert hajápolási praktikái. Uj Péter arcszőrzete. Az autós újságírás Szörényi–Bródyja. Férgek rágják a magyarok hajóját. Magellánét is. Büszkén emeljük magasra a hamis zászlót!
Mi van, ha nincs bejgli? Hogyan ne legyünk idegbetegek szenteste? Miért nem tudunk normálisan kommunikálni? Ünnep előtti gyorstalpaló.
Mohamedek között, Keith Richards és Yves Saint Laurent nyomában. Igazság és hitelesség a belső sávban. Nyelvtudomány és esztétikai terror. Pápázás. Tusfürdőmaffia a siralomházban.
A 444 gondozásában megjelent A kínai konyha kultúrtörténete könyvbemutatóján Vida Kata gasztroblogger beszélgetett Keve Márton kreatív séffel és Bede Mártonnal, a 444 újságírójával, többek közt arról, hogyan változott Budapesten a kínai gasztronómiai felhozatal, és mik a legizgalmasabb helyek most. Beszéltünk a legfontosabb hozzávalókról, hogy mit kell vásárolni egy alaprecepthez, és főleg miért érdemes kínait enni.
Mohamedek között, Keith Richards és Yves Saint Laurent nyomában. Igazság és hitelesség a belső sávban. Nyelvtudomány és esztétikai terror. Pápázás. Tusfürdőmaffia a siralomházban.