Szilágyi Ákos az orosz–ukrán háborúról: Nincs más, csak az összeomlás

podcast
  • Link másolása
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • Tumblr
  • LinkedIn

Minden olvasónk számára hozzáférhető mától Szilágyi Ákos íróval készített 135 perces beszélgetésünk. Az anyagot december 22-én, csütörtökön publikáltuk előfizetőink, a Kör-tagok számára. Akkor hosszú felvezetőt/összefoglalót is megjelentettünk, ezt talán fölösleges volna megismételni, elég ha idelinkeljük.

A 135 perces beszélgetés valójában nem interjú, hanem inkább élőszóban rögtönzött esszé a 16. háborús káoszhoz hasonló állapotokról, az posztbizánci pravoszláv civilizáció haláltáncáról, az orosz birodalmi vágyak újraéledéséről és képtelenségéről, az ukrán nemzetállamiság gyökereiről, futballhuligán-nácizmusról és Putyin elbutuló választási autokráciájáról, amelyre egyre jobban hasonlít az Orbán-rendszer is.

Kapcsolódó cikkek
Legfrissebb podcastjaink

Borízű hang #250 a színpadon [hosszú]: Hajóféreg hamis zászlóval

Turistaosztály és prankolgatás. A marokkói futball és a felcsúti modell. Aján Tamás for minden! Winkler Róbert hajápolási praktikái. Uj Péter arcszőrzete. Az autós újságírás Szörényi–Bródyja. Férgek rágják a magyarok hajóját. Magellánét is. Büszkén emeljük magasra a hamis zászlót!

Uj Péter, Bede Márton, Winkler Róbert
podcast

Tyúkól#57: Asszertív karácsonyi ünnepeket kívánunk!

Mi van, ha nincs bejgli? Hogyan ne legyünk idegbetegek szenteste? Miért nem tudunk normálisan kommunikálni? Ünnep előtti gyorstalpaló.

Diószegi-Horváth Nóra, Kun Zsuzsi
podcast

Borízű hang #249: Aki nem tud liberálisul, ne beszéljen liberálisul [rövid verzió]

Mohamedek között, Keith Richards és Yves Saint Laurent nyomában. Igazság és hitelesség a belső sávban. Nyelvtudomány és esztétikai terror. Pápázás. Tusfürdőmaffia a siralomházban.

Uj Péter, Bede Márton, Winkler Róbert
podcast

Az emberfej ízű licsitől a legjobb kínai éttermekig Londonban

A 444 gondozásában megjelent A kínai konyha kultúrtörténete könyvbemutatóján Vida Kata gasztroblogger beszélgetett Keve Márton kreatív séffel és Bede Mártonnal, a 444 újságírójával, többek közt arról, hogyan változott Budapesten a kínai gasztronómiai felhozatal, és mik a legizgalmasabb helyek most. Beszéltünk a legfontosabb hozzávalókról, hogy mit kell vásárolni egy alaprecepthez, és főleg miért érdemes kínait enni.

444.hu
podcast

Borízű hang #249 [H]: Aki nem tud liberálisul, ne beszéljen liberálisul

Mohamedek között, Keith Richards és Yves Saint Laurent nyomában. Igazság és hitelesség a belső sávban. Nyelvtudomány és esztétikai terror. Pápázás. Tusfürdőmaffia a siralomházban.

Uj Péter, Bede Márton, Winkler Róbert
podcast