A Wall Street Journal érdekes statisztikát közölt a hétvégén: az egy főre jutó tonhalkonzerv-fogyasztás az elmúlt három évtizedben 42 százalékot esett. Eközben a friss, illetve a fagyasztott hal iránti kereslet nőtt.
Iparági szakértők szerint ennek az egyik oka, hogy az ezredforduló tájékán születettek már sokkal kényelmesebben szeretnek főzni és étkezni, jobban kedvelik a friss ételeket, és sokuknak felszerelése sincsen ahhoz, hogy megbirkózzon egy konzervvel.
Ugyanis nincs konzervnyitó a háztartásukban.
Az újság szerint a változó ételfogyasztási szokások nagy nyomás alá helyezik a tradicionális ételmárkákat, az ételkiszállítás iránti kereslet pedig egyre csak nő. Egy kutatás szerint a jövőben az otthoni ételkészítés egyszerűen ki fog menni a divatból. 2030-ra az online ételrendelő szolgáltatások 10 százalékra fogják növelni a részesedésüket a teljes élelmiszerpiacon. (Business Insider)