Vannak furcsa világversenyek és van a Bocuse D'Or, ahol ordibáló, zászlót lengető emberek előtt főznek – jellemzően – férfiak.
Ennek a sportnak(?) stadiont ugyan még nem építettünk, de kormányzati körök is kedvelik, amennyiben a miniszterelnök lánya is ellátogatott már szurkolni ilyen eseményre a magyar csapatnak.
Szóval több száz (akár ezer) fős nézősereg és kamerák előtt idén ezeket készítette el a magyar csapat:
Budapest tál, amelyet Szabadság-híd ihletett:
A tányér feladat elemei:
(A menü felsorolásához a forrás a Telex cikke volt)
Nos mindezek a finomságok, ínycsiklandó ínyencségek idén bronzérmet hoztak a csapatnak, azaz Dalnoki Bence séfnek, Nyikos Patrik commisnak, Széll Tamás coachnak és Szulló Szabinának, aki a felkészítésben vett részt.
Most jó magyarnak lenni.
Ha valakit pedig ennél is mélyebben érdekelnek a glamour gasztronómia mély bugyrai, ennek a podcastunknak a 40. percénél további érdekességeket hallhat a boküzdórról.
Schmitt Pálnak is megmutatta, hol kezdődik a gasztronómia.
Magyarország több száz milliót fizet a Michelinnek. Most bejelentettek egy új, budapesti kalauzt, a 25 ajánlott étterem negyede zárva van. Mi ennek az értelme? Molnár B. Tamással beszélgetünk.