Május 3-átol kapható Dezső András negyedik könyve, a Nagyfőnök, amely Portik Tamás felemelkedését és bukását írja meg, sokszor olyan részletességgel, hogy magunk is úgy érezzük, ott vagyunk az asztalnál, amit a nehézfiúk ülnek körül, vagy mintha biztos fedezékből nézhetnénk végig egy alvilági leszámolást a ‘90-es évek Budapestjén. Az eleinte telefonfülke-fosztogató, később kidobóként dolgozó Portik képességeinek és egy szerencsésen kifogott zárkatársnak köszönhetően került az olajbizniszbe, a hirtelen jött gazdagság pedig elhitette vele, hogy mindent és mindenkit maga alá gyűrhet. A 444. oldal legújabb adása.
Mohamedek között, Keith Richards és Yves Saint Laurent nyomában. Igazság és hitelesség a belső sávban. Nyelvtudomány és esztétikai terror. Pápázás. Tusfürdőmaffia a siralomházban.
Podcastunkban Vida Kata pszichológus, gasztroblogger beszélgetett Lu Boennel, a 101 étteremcsoport alapító tulajdonosával gyerekkoráról, a Ramenka és a 101 Bistro alapításáról, és arról, hogy mitől lesz autentikus egy kínai étel.
Bede Márton elmagyarázza a kínai konyha legnagyobb gurujának a hortobágyi palacsintát. Tartsunk már jobbra az autópályán! Cinikus békebrókerek. Már alig virul a fityula, fogynak a szóvicces filmcímek.
A hazai vállalatok jelenleg nem profittermelő eszközként használják a kontrollingot, hanem aktuális helyzetük leírására, a múltbeli adataik értelmezésével. Podcastunkban arról beszélgettünk, hogyan lehetne ezt másként csinálni.
Podcastunkban többek közt arra keressük a választ, lehet-e egyáltalán tervezni még a választások előtt, mire készülhetnek a vállalatok, és hogyan lehet sikerrel megoldani jövőbeni kihívásokat.