„Sanyi valahogy úgy állt fel, hogy olyan vicces meg szép volt az eleje, de a vége, az nagyon szomorú” – a KIX alkotóival beszélgettünk

podcast
  • Link másolása
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • Tumblr
  • LinkedIn

A múlt szerdán a Mammutban a 444 premier előtt bemutatta minden idők egyik legkülönlegesebb magyar (dokumentum)filmjét, a 12 éven át egy budapesti kisfiúról, Sanyiról forgatott KIX-et, amiről már márciusban is faggattuk a rendezőket.

Kiss Viki Réka producer és Révész Bálint rendező
Fotó: Kristóf Balázs/444

A – forgatás hossza és témája miatt a magyar Boyhoodként is emlegetett – film elején még csak 8 éves Sanyival együtt kezdjük felfedezni a várost, közben megismerhetjük a családját, és képet kapunk a problémás magatartású gyerek életéről. A KIX bensőséges helyzetből – kreatívan és sokszor szórakoztatóan – mesél a nehéz sorsú Sanyi kalandjairól és a városi szegénységről is.

A film végére a fiú a szemünk láttára érik férfivá, közben pedig egy tragédia miatt válik komorrá a történet, ugyanis Sanyi közreműködésével keletkezett a tűz, ami átterjedt a Ráday utcai kollégiumra, és a leégett épületben egy ember meghalt.

Forrás

A mostani, 1,5 órás vetítés után Révész Bálint társrendező és Kiss Viki Réka producer beszélgetett Rényi Pál Dániellel, a 444 újságírójával a film forgatásáról, a film elő- és utóéletéről, a főszereplő Sanyiról, a Ráday utcai kollégiumban keletkezett tűzről és a bírósági büntetőügyről.

A 21. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál nyitófilmjét a premier előtti vetítésünkön a 444 Kör leggyorsabban regisztráló tagjai nézhették meg. A KIX-et a Cirko Film forgalmazza, november 21-étől adják a mozikban.

Kapcsolódó cikkek
Legfrissebb podcastjaink

Borízű hang #249 [H]: Aki nem tud liberálisul, ne beszéljen liberálisul

Mohamedek között, Keith Richards és Yves Saint Laurent nyomában. Igazság és hitelesség a belső sávban. Nyelvtudomány és esztétikai terror. Pápázás. Tusfürdőmaffia a siralomházban.

Uj Péter, Bede Márton, Winkler Róbert
podcast

Van-e egyáltalán olyan, hogy kínai konyha?

Podcastunkban Vida Kata pszichológus, gasztroblogger beszélgetett Lu Boennel, a 101 étteremcsoport alapító tulajdonosával gyerekkoráról, a Ramenka és a 101 Bistro alapításáról, és arról, hogy mitől lesz autentikus egy kínai étel.

444.hu
podcast

Borízű hang # 248: Levillog a Két Mackó [H]

Bede Márton elmagyarázza a kínai konyha legnagyobb gurujának a hortobágyi palacsintát. Tartsunk már jobbra az autópályán! Cinikus békebrókerek. Már alig virul a fityula, fogynak a szóvicces filmcímek.

Uj Péter, Bede Márton, Winkler Róbert
podcast

Ami a nagy vállalati vagyonok hatékony működtetéséhez elengedhetetlen: mi az a kontrolling és kinek kell egyáltalán?

A hazai vállalatok jelenleg nem profittermelő eszközként használják a kontrollingot, hanem aktuális helyzetük leírására, a múltbeli adataik értelmezésével. Podcastunkban arról beszélgettünk, hogyan lehetne ezt másként csinálni.

Diószegi-Horváth Nóra
támogatott tartalom

Nem csak talpon maradni, de fejlődni is: kinek és mire jó a kontrolling?

Podcastunkban többek közt arra keressük a választ, lehet-e egyáltalán tervezni még a választások előtt, mire készülhetnek a vállalatok, és hogyan lehet sikerrel megoldani jövőbeni kihívásokat.

Diószegi-Horváth Nóra
támogatott tartalom