Kisvárdán 6,5 milliárd forintból épül éticsiga-feldolgozó üzem

gazdaság

100 százalékban exportra fog termelni az a 6,5 milliárd forintból felépülő, élő éticsigát feldolgozó és fagyasztott tésztatermékeket gyártó üzem, aminek az alapkövét a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisvárdán tették le.

Éticsiga (Helix pomatia)
Fotó: Pixabay

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter az ünnepségen elmondta, a 12 ezer m2-es, korszerű üzem 300 új munkahelyet teremt a régióban.

Kötél Bernadett, a beruházó francia Croque Bourgogne-IMOFI-Bourgogne Gastronomie cégcsoporthoz tartozó Bourgogne Gastronomie Kft. ügyvezető igazgatója szerint a termelés várhatóan 2018 közepén kezdődik el, a termékek elsődleges piaca Franciaország lesz.

Az itt előállított vajazott csigát, a sós és édes fagyasztott-tészta-termékeket és a későbbiekben előállítandó gyümölcs-, hús- és csigatöltelékeket nagykereskedők, áruházláncok, luxuséttermek és nívósabb vendéglátóhelyek vásárolják. (MTI)