Robusztus koncepciózusságával de facto, de jure és von haus aus mítoszteremtő műsorunk bátran nyúl az önreflexió kétélű fegyveréhez, és narratívájában kvázi újrakeretezi önnön ismeretelméleti kontextusát, egyszersmind alternatív ajánlatot tesz az intellektuális tér átstrukturálására.
A paywall után Kör-tagok hallgathatják. A többiek majd keddtől.
Ezt az adást csak Belső kör és Közösség csomagjainkkal érheted el. Légy része a közösségünknek, segítsd a 444 működését!
Már előfizetőnk vagy?
A Demeter Szilárd vezette Petőfi Kulturális Ügynökség szerint a cél, hogy a tanács tagjai szakértelmükkel és meglátásaikkal elősegítsék "a magyar popkultúra jobbá tételét".
2010-ben engedélyezték és adómentessé tették az otthoni főzést, azóta virágzik az illegális pálinkakereskedelem, ellenőrizetlen minőségű alkoholban úszik Magyarország. A kormány azonban nem hajlandó szembenézni a probléma gyökerével, hiszen akkor be kellene ismerniük, hogy tévedtek.
Miért gondolta 2007-ben azt, hogy a Fidesz történelmi hülyeségre kondicionálja a magyar társadalmat?Hordoz-e politikai üzenetet egy focimeccsen a Nagy-Magyarország drapéria? Az ukránpárti cseh és lengyel közvéleménnyel szemben a magyar miért nem az? Ungváry Krisztián történésszel beszélgettünk abból az alkalomból, hogy keddtől 12 részes előadás-sorozatba kezd a magyar történelem vitatott kérdéseiről.
De a közszolgálati csatorna továbbra is gyárt oda tartalmakat.
Turistaosztály és prankolgatás. A marokkói futball és a felcsúti modell. Aján Tamás for minden! Winkler Róbert hajápolási praktikái. Uj Péter arcszőrzete. Az autós újságírás Szörényi–Bródyja. Férgek rágják a magyarok hajóját. Magellánét is. Büszkén emeljük magasra a hamis zászlót!
Mi van, ha nincs bejgli? Hogyan ne legyünk idegbetegek szenteste? Miért nem tudunk normálisan kommunikálni? Ünnep előtti gyorstalpaló.
Mohamedek között, Keith Richards és Yves Saint Laurent nyomában. Igazság és hitelesség a belső sávban. Nyelvtudomány és esztétikai terror. Pápázás. Tusfürdőmaffia a siralomházban.
A 444 gondozásában megjelent A kínai konyha kultúrtörténete könyvbemutatóján Vida Kata gasztroblogger beszélgetett Keve Márton kreatív séffel és Bede Mártonnal, a 444 újságírójával, többek közt arról, hogyan változott Budapesten a kínai gasztronómiai felhozatal, és mik a legizgalmasabb helyek most. Beszéltünk a legfontosabb hozzávalókról, hogy mit kell vásárolni egy alaprecepthez, és főleg miért érdemes kínait enni.
Mohamedek között, Keith Richards és Yves Saint Laurent nyomában. Igazság és hitelesség a belső sávban. Nyelvtudomány és esztétikai terror. Pápázás. Tusfürdőmaffia a siralomházban.