A kéthetente jelentkező adásokban vendégeink társaságában beszélünk majd át regényeket, műfajokat vagy teljes életműveket, közben várhatóan sokfelé elkalandozva. Az első részben azonban még vendégek nélkül beszélgettünk arról, hogy életünk egyes korszakaiban mik voltak a meghatározó könyvek számunkra. Meg úgy általában olvasási szokásokról, újraolvasásokról és írókkal szembeni ambivalens érzésekről.
A beszélgetés során ezekről a könyvekről esett a legtöbb szó:
És még:
A műsor meghallgatható a 444 Spotify és Apple Podcast-csatornáján is.
A következő rész két hét múlva érkezik, ekkor már vendéggel, addig is, további könyves tartalmakért ajánljuk Anna Instagramját és Bence Nemrosszkönyvek Instgramját, ahonnan a podcast nevét is kölcsönöztük.
Mohamedek között, Keith Richards és Yves Saint Laurent nyomában. Igazság és hitelesség a belső sávban. Nyelvtudomány és esztétikai terror. Pápázás. Tusfürdőmaffia a siralomházban.
Podcastunkban Vida Kata pszichológus, gasztroblogger beszélgetett Lu Boennel, a 101 étteremcsoport alapító tulajdonosával gyerekkoráról, a Ramenka és a 101 Bistro alapításáról, és arról, hogy mitől lesz autentikus egy kínai étel.
Bede Márton elmagyarázza a kínai konyha legnagyobb gurujának a hortobágyi palacsintát. Tartsunk már jobbra az autópályán! Cinikus békebrókerek. Már alig virul a fityula, fogynak a szóvicces filmcímek.
A hazai vállalatok jelenleg nem profittermelő eszközként használják a kontrollingot, hanem aktuális helyzetük leírására, a múltbeli adataik értelmezésével. Podcastunkban arról beszélgettünk, hogyan lehetne ezt másként csinálni.
Podcastunkban többek közt arra keressük a választ, lehet-e egyáltalán tervezni még a választások előtt, mire készülhetnek a vállalatok, és hogyan lehet sikerrel megoldani jövőbeni kihívásokat.