Rottyon vagyunk. Ahhoz képest, hogy négy hónap telt el az évből, teljesen elfáradtunk, úgyhogy a munka ünnepét pihenéssel próbáljuk ünnepelni, ennek pedig azzal ágyaztunk meg, hogy olyan Tyúkólt készítettünk, amilyet még sosem:
nem írtunk hozzá adástervet.
Szóval ez az ünnepi különkiadás, amiben nemcsak május elseje, a munkások helyzete, a munkahelyi balesetek, a szakszervezetek és a sztrájk kerül szóba, hanem az is, hogy miért baj, hogy kiüresedett ez a nap, és ma már szinte csak a lufiról meg a sör-virsliről szól. De talán amit a legjobban hiányolunk, az a szolidaritás – arra pedig vannak elméleteink, hogy ez miért alakul így.
Bővebben:
Podcastunk kéthetente jelentkezik új adással, meghallgatható a 444 Spotify- és Apple-csatornáján is. Korábbi adásaink itt találhatók. Javaslataid, ötleteid, meglátásaid a tyukol@444.hu címre várjuk.
Illusztráció: Kiss Bence/444
Turistaosztály és prankolgatás. A marokkói futball és a felcsúti modell. Aján Tamás for minden! Winkler Róbert hajápolási praktikái. Uj Péter arcszőrzete. Az autós újságírás Szörényi–Bródyja. Férgek rágják a magyarok hajóját. Magellánét is. Büszkén emeljük magasra a hamis zászlót!
Mohamedek között, Keith Richards és Yves Saint Laurent nyomában. Igazság és hitelesség a belső sávban. Nyelvtudomány és esztétikai terror. Pápázás. Tusfürdőmaffia a siralomházban.
Podcastunkban Vida Kata pszichológus, gasztroblogger beszélgetett Lu Boennel, a 101 étteremcsoport alapító tulajdonosával gyerekkoráról, a Ramenka és a 101 Bistro alapításáról, és arról, hogy mitől lesz autentikus egy kínai étel.
Bede Márton elmagyarázza a kínai konyha legnagyobb gurujának a hortobágyi palacsintát. Tartsunk már jobbra az autópályán! Cinikus békebrókerek. Már alig virul a fityula, fogynak a szóvicces filmcímek.
A hazai vállalatok jelenleg nem profittermelő eszközként használják a kontrollingot, hanem aktuális helyzetük leírására, a múltbeli adataik értelmezésével. Podcastunkban arról beszélgettünk, hogyan lehetne ezt másként csinálni.