Az oroszok lassan saját magukat demilitarizálják Ukrajnában

  • Link másolása
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • Tumblr
  • LinkedIn

Ahogy május elején, úgy most, az orosz-ukrán konfliktus századik napja körül is podcastban foglaljuk össze, hogy hogy áll a háború Ukrajnában és a szankciók körüli diplomáciai csatározás Brüsszelben. Ehhez Király Andrással és Magyari Péterrel beszélgettünk a 444 stúdiójában. Átbeszéljük, hogy

  • Miért lehetnek hosszabb távon stratégiai szempontból károsak az orosz csapatoknak a Kelet-Ukrajnában elért kisebb győzelmek
  • Mire készülhetnek az ukrán csapatok a következő hónapokban a déli és keleti fronton
  • Mennyire volt sikeres Orbánék kavarása az orosz olajra kivetett uniós szankciókkal kapcsolatban
  • Mennyire fájna Oroszországnak, ha sikerülne bevezetni az olajembargót
  • a türelmesek pedig azt is megtudhatják, hogy mi a fene az a zászlóaljharccsoport.

Az adást csütörtök délelőtt vettük föl, még mielőtt kiderült volna, hogy az EU végül, a magyar kormány nyomására levette Kirill pátriárkát a szankciós listáról.

A podcast előtt vagy után mindenképpen érdemes elolvasni Magyari Péter elemzését az olajembargóról szóló megállapodásról és az azt megelőző diplomáciai kavarásról és Király András cikkeit az ukrán hadi helyzetről, például ezt vagy ezt.

Az adást, és a 444 többi podcastját meghallgathatod a Spotifyon, a Google Podcaston, az Apple Podcaston és az Amazon Audible szolgáltatás podcastoldalán, valamint a 444 Youtube csatornáján.

Kapcsolódó cikkek
Podcast

Putyin érdekében állhat még jobban belerángatni a NATO-t az orosz-ukrán konfliktusba

A 444 podcastjában Magyari Péterrel és Király Andrással beszéljük át a háború aktuális állását és azt, milyen újabb szankciókra készül az EU. Szó lesz arról, meddig bírhatja még a háborút az orosz és az ukrán hadsereg, elérhetőnek tűnnek-e még Oroszország céljai, és meg tudják-e győzni a nyugati tagállamok Magyarországot az olajembargóról.

Magyari Péter, Csurgó Dénes, Király András
podcast

Olajalku: Orbán Viktor kiharcolta azt, amit három hete még visszautasított

Tele van a világsajtó azzal, hogy Orbán Viktor kizsarolta magának az EU-ban a nagy kivételezést az orosz szankció alól. Csakhogy amit aláírt, ahhoz nagyon hasonlót már május 6-án is ajánlott neki az Európai Bizottság.

Magyari Péter
eu

Taktikai győzelmet arathatnak az oroszok Szeverodonecknél

A siker értéke stratégiailag megkérdőjelezhető, pláne úgy, hogy az ukránok szervezetten tudnak visszavonulni, megkímélve erőiket, amiket fontosabb célok elérésére vethetnek be.

Király András
külföld

Élelem- és gyógyszerhiányra panaszkodnak az orosz seregbe kényszersorozottak

Az orosz hadseregnek is súlyos gondjai vannak a harcoló alakulatok leváltásával, a frontot megjártak 30-40 százalékának eszében sincs visszatérni. Herszonban közben egyre nagyobb lendületet vesz az ukrán ellentámadás.

Király András
külföld
Legfrissebb podcastjaink

Borízű hang #250 a színpadon [hosszú]: Hajóféreg hamis zászlóval

Turistaosztály és prankolgatás. A marokkói futball és a felcsúti modell. Aján Tamás for minden! Winkler Róbert hajápolási praktikái. Uj Péter arcszőrzete. Az autós újságírás Szörényi–Bródyja. Férgek rágják a magyarok hajóját. Magellánét is. Büszkén emeljük magasra a hamis zászlót!

Uj Péter, Bede Márton, Winkler Róbert
podcast

Tyúkól#57: Asszertív karácsonyi ünnepeket kívánunk!

Mi van, ha nincs bejgli? Hogyan ne legyünk idegbetegek szenteste? Miért nem tudunk normálisan kommunikálni? Ünnep előtti gyorstalpaló.

Diószegi-Horváth Nóra, Kun Zsuzsi
podcast

Borízű hang #249: Aki nem tud liberálisul, ne beszéljen liberálisul [rövid verzió]

Mohamedek között, Keith Richards és Yves Saint Laurent nyomában. Igazság és hitelesség a belső sávban. Nyelvtudomány és esztétikai terror. Pápázás. Tusfürdőmaffia a siralomházban.

Uj Péter, Bede Márton, Winkler Róbert
podcast

Az emberfej ízű licsitől a legjobb kínai éttermekig Londonban

A 444 gondozásában megjelent A kínai konyha kultúrtörténete könyvbemutatóján Vida Kata gasztroblogger beszélgetett Keve Márton kreatív séffel és Bede Mártonnal, a 444 újságírójával, többek közt arról, hogyan változott Budapesten a kínai gasztronómiai felhozatal, és mik a legizgalmasabb helyek most. Beszéltünk a legfontosabb hozzávalókról, hogy mit kell vásárolni egy alaprecepthez, és főleg miért érdemes kínait enni.

444.hu
podcast

Borízű hang #249 [H]: Aki nem tud liberálisul, ne beszéljen liberálisul

Mohamedek között, Keith Richards és Yves Saint Laurent nyomában. Igazság és hitelesség a belső sávban. Nyelvtudomány és esztétikai terror. Pápázás. Tusfürdőmaffia a siralomházban.

Uj Péter, Bede Márton, Winkler Róbert
podcast