Szijjártó Péter külügyminiszter azt mondta, mindig készpénzt használ (bár ahogy megállapítottuk, nem valami jól), Orbán Viktor miniszterelnök is elő tud kapni nagyobb köteg bankjegyet a zsebéből, ha arról van szó, az utóbbi időben pedig egyre erőteljesebben tematizálja a közbeszédet a készpénz fenyegetettsége, amiből egyelőre láthatóan a Mi Hazánk igyekszik politikai hasznot húzni. Kormányzati hátszéllel.
De tényleg védeni kell a készpénzt? És ha igen, kitől? Mennyire készpénzhasználó a magyar, megéri-e a zsebünkben csörgetni az aprót és cihába varrni a nyugdíjat, és persze a legfontosabb: mibe kerül mindez nekünk?
Ezeket a kérdéseket járjuk körül a Newsroom legújabb adásában Haász Jánossal, a 444 gazdasági újságírójával. Meghívott vendégünk Argyelán József, a Bankmonitor vezető elemzője.
Részletesebben:
Hasznos linkek és egyéb olvasnivalók:
A Newsroom korábbi adásait itt találod.
A címlapképet Botos Tamás készítette.
bankmonitor
podcast
készpénz
készpénzhasználat
mi hazánk
Newsroom podcast
Toroczkai László
444 podcast
bankmonitor
gazdaság
Szívesen.
Mert úgy látják, hogy „a bankkártya nélküli ember már szinte nem tekinthető a társadalom teljes jogú tagjának”.
A kormányfő szerint úgyis van 3-4 komoly téma, amit alkotmányba emelnének.
Orbán korábban arról beszélt, hogy nem akadályozzák a készpénzhasználathoz fűződő jog alkotmányba emelését.
Turistaosztály és prankolgatás. A marokkói futball és a felcsúti modell. Aján Tamás for minden! Winkler Róbert hajápolási praktikái. Uj Péter arcszőrzete. Az autós újságírás Szörényi–Bródyja. Férgek rágják a magyarok hajóját. Magellánét is. Büszkén emeljük magasra a hamis zászlót!
Mi van, ha nincs bejgli? Hogyan ne legyünk idegbetegek szenteste? Miért nem tudunk normálisan kommunikálni? Ünnep előtti gyorstalpaló.
Mohamedek között, Keith Richards és Yves Saint Laurent nyomában. Igazság és hitelesség a belső sávban. Nyelvtudomány és esztétikai terror. Pápázás. Tusfürdőmaffia a siralomházban.
A 444 gondozásában megjelent A kínai konyha kultúrtörténete könyvbemutatóján Vida Kata gasztroblogger beszélgetett Keve Márton kreatív séffel és Bede Mártonnal, a 444 újságírójával, többek közt arról, hogyan változott Budapesten a kínai gasztronómiai felhozatal, és mik a legizgalmasabb helyek most. Beszéltünk a legfontosabb hozzávalókról, hogy mit kell vásárolni egy alaprecepthez, és főleg miért érdemes kínait enni.
Mohamedek között, Keith Richards és Yves Saint Laurent nyomában. Igazság és hitelesség a belső sávban. Nyelvtudomány és esztétikai terror. Pápázás. Tusfürdőmaffia a siralomházban.